Toppmeny

SMYKKESMEDEN

Linn Sigrid Bratland er en smykkedesigner fra den lille bygda Edland, helt øverst i Vinje i Telemark.

Det nærmest minimalistiske formspråket vekker oppmerksomhet også utenfor våre landegrenser, og betegnes som nordisk i sitt uttrykk. Det er ikke så rart. Den storslagne naturen, den særegne historien og kulturen hun hver dag omgir seg med, er en evig kilde til inspirasjon.

Dette området har helt fram til vår tid vært fødestedet for utallige kunstnere. Fra bildekunstnere og poeter, til musikere og kunsthåndverkere. Det er i dette landskapet, og med denne historien som bakteppe, hun finner inspirasjon til sitt arbeid.

Linn Sigrid Bratland

UTDANNELSE

  • Bachelor i folkekunst metall med filigransgullsmed Marit Andersen som faglærer
  • Mastergrad i tradisjonskunst metall ved Høgskolen i Sørøst-Norge med Arne Magnus Johnnsrød som mentor
  • Bachelor i folkloristikk ved Universitetet i Oslo
  • Verkstedmedarbeider hos kunsthåndverker Lise Schønberg
  • Kurs hos den amerikanske gullsmeden Lori Talcott

VERKSTEDET

Linn Sigrid Bratland Verksted

Linn Sigrid Bratland kombinere gamle håndverksteknikker med en helt særegen bruk av emalje. Alle smykkene er unike, lagd på sølvsmedverkstedet i den lille bygda Edland i Vinje, øverst i Telemark. Her bankes, sages og loddes det hver dag.

Verkstedet ligger mellom høye fjell i de gamle lokalene til Edland industri. Fjellbygda Edland er det siste tettstedet før Haukelifjell.

På verkstaden er det i dag tre stykk som jobbar saman med alt frå produksjonen til administrering. Det er Linn Sigrid Bratland som er grunnleggar, designer og sylvsmed med god hjelp frå Stian som er ein fantastisk handverkar full av praktiske løysningar, og med ein mastergrad i tradisjonskunst med fokus på emalje er han ein stor resurs. Han er også den som held orden på nettbutikken. Ruza er også ein dyktig handverkar og veldig flink med bildebehandling, og digitale teikneprogam. Ikkje minst er ho den som held orden på verkstaden. Ho har sin utdanning frå Academy of Fine Arts and Design i Bratislava.

Saman utgjer dei det som er Linn Sigrid Bratland sin verkstad i dag.

INNBYING – ET DIKT AV TARJEI VESAAS

"Vil du gje meg handa ved månens skin,
lauv du er -
Under open himmel. Over open avgrunn.
Som lauv er du og eg.
Fort skjelvande,
og fort borte.
Kom -"
btt